3D Scannen

3D scannen wint met de dag aan populariteit. Een uiteenlopende groep leveranciers bieden een verscheidenheid aan 3D scanners. De mogelijkheden van een 3D scan lijken eindeloos.

Medir International biedt 3D scans met hoge nauwkeurigheid. Bekijk ook ons voorbeeldbestand.

3D scannen kunst
Bestandsformaten 3D scannen

Bestandsformaten

Het resultaat van een 3D scan is in verschillende bestandsformaten aan te leveren. Afhankelijk van uw wensen wordt de 3D scan geleverd als puntenwolk (geschikt om bijvoorbeeld te 3D printen) of als CAD file voor verdere verwerking.

Voorbeelden van bestandsformaten zijn:

  • .STL / .OBJ (MESH bestand)
  • .STP (STEP file – 3D CAD bestand)
  • .IGS (IGES file – 3D CAD bestand)
  • .DXF / .DWG (2D / 3D werktekening)

Bovenstaande formaten zijn slechts voorbeelden. Indien u op zoek bent naar een 3D scan in een specifiek bestandsformaat, neem dan contact met ons op.

Nauwkeurigheid

Medir International beschikt over diverse 3D scanners voor diverse toepassingen. De nauwkeurigheid van een 3D scan verschilt per toepassing of per object. U kunt uitgaan van de volgende standaarden:

Objecten tot 30cm³: 50 micrometer
Objecten tot 100cm³: 0,30mm
Grotere objecten of omgevingen: 0,70mm/10 meter

Neem contact met ons op wanneer u vragen heeft over de nauwkeurigheid waarmee uw object gescand kan worden.

zeiss-tscan
3D scanner met draaitafel

Meetkamer

Medir International beschikt over een meetkamer waar objecten of onderdelen snel en nauwkeurig kunnen worden ingescand. Het te scannen object wordt op een draaitafel geplaatst, waarna de scanner het object over 360 graden inscant.

Glimmende delen of zeer donkere delen worden (na overleg) ingespoten met een spray om te zorgen dat het complete object nauwkeurig wordt gescand.